Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - LPG

15.6.2013 16:01:07
Jméno: Ing. vojtech Mujgoš Předmět: LPG
Dobrý den. 11.4.2013 jsem si nechal namontovat Vaše zařízení BRC S24 do mého vozu Hyundai I30CW, koupeného v srpnu 2010. Přestavba proběhla v autorizovaném servisu Hyundai v Příbrami Stav tachometru byl 30.500 km. Dne 26.4. proběhla bezplatná servisní prohlídka po ujetí 3.000 km. Po její provedení mě ale překvapilo to, že počítač spotřeby do doby prohlídky ukazoval průměrnou spotřebu kolem 6 l/100km na km, tak po její provedení se spotřeba skokem stoupla na 8 l/100km. Styl jízdy jsem nezměnil a tak mě to udivilo. Když jsem to sdělil v servisu tak jen kroutili hlavou, že nic nenastavovali co by to mohlo ovlivnit. Před týdnem při cestě ze Slovenské republiky mi systém po natankování LPG v Brně signalizoval zvukem i světelně problém se soustavou LPG. Nebylo možné ho zapnout ani manuálně. Zbytek cesty cca 250 km jsem dojel na benzín. Na druhý den jsem proto jel do autorizovaného servisu, kde mi systém namontovali, je vzdálen cca 25 km. Po manuálním zapnutí cestou LPG systém bez problému naběhl. V servisu nic nezjistili, preventivně však vyměnili oba filtry. Na druhý den jsem měl jít do Semil cca 150 km vzdáleném. Cestou přes Prahu jsem musel zastavit a něco krátce vyřídit. Ačkoliv systém do té doby bez problému pracoval tak po nastartování opět odmítl naběhnout a okamžitě signalizoval závadu. Při manuálním přepnutí na LPG motor okamžitě ztratil výkon a choval se jako motorová brzda. Protože byl cca 15 km od místa poruchy autorizovaný servis Huindai v Butovicích zastavil jsem tam. Povedlo se mi je přesvědčit, aby systém prověřili. Výsledkem bylo zjištění, že systém LPG je v pořádku ale jsou oddělány vůle ventilů a nedoporučili mi z autem dále jezdit delší trasy bez opravy. Dnes mám najeto přes 41.000 km. S LPG jsem za dobu cca 2 měsíců najel přes 11.000 km a pravděpodobně odešli sedlá ventilů. V pondělí 17.6. místo cesty do Řecka, kterou jsem měl plánovanou, odvážím auto do autorizovaného servisu a jsem moc zvědav co zjistí servis po rozebrání motoru.
16.6.2013 9:54:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG
Dobrý den. Bylo by předčasné se teď vyjadřovat k zaklepání ventilů. Příčinu nevíme. To by mohl posoudit pouze soudní znalec z oboru problematiky vlivu provozu LPG na váš motor. Mohu pouze konstatovat, že za poslední 2 roky byla provedena montáž LPG do několika stovek Hyundai-ů (téměř 2000) pouze s několika promily závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací