Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - pozitivní zkušenosti

20.6.2013 12:59:48
Jméno: Ivan Předmět: pozitivní zkušenosti
Na těchto fórech se bohužel objevují většinou jen problematické zkušenosti se zástavbou LPG, což činí dojem, že většina případů je problematických. Budiž tedy jeden zatím pozitivní. Nechal jsem si cca před měsícem přestavět starší Ford Mondeo sedan (r.v.99, najeto asi 165t km) na system Lovato (VAP Saver + přívstřik benzínu při vyšším výkonu) od smluvního partnera Strakonic. Před přestavbou jsem jezdil (většinou dálnice, 120 km/h) za necelých 7l benzínu/ 100km, teď pod 7.5l LPG a 0.5 l benzínu na 100 km. Nárust spotřeby cca 15%, ale vzhledem k opotřebení motoru v pohodě - akceptovatelné.. Zatím mám na plyn najeto asi 3500 km, ale chystám se s tím autem ještě pár stovek tisíc km najet, pokud možno na plyn.. Zatím jsem nabyl dojmu, že abych toho dosáhl, tak nesmím auto moc zatěžovat (tzn. jezdit plynule), brát plyn z ověřených zdrojů a pravidelně ho servisovat (jak plyn, tak ostatní části, což stejně kvůli bezpečnosti dělám). Docela by mě zajímali i pozitivní zkušenosti s provozováním LPG, zejména počet najetých km na LPG, nárůst spotřeby, ev. servisní vícenáklady, ev. typy na co si dát pozor..
21.6.2013 8:36:40
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: pozitivní zkušenosti
Dobrý den. Děkujeme za Váš příspěvek. Snad nebudeme nařčeni z toho, že jsme si příspěvek napsali samy.Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací