26.8.2013 14:12:09
Jméno:
Maroš Jány Předmět:
spotřeba LPGDobrý den.
Prosím o Vaši radu, mám namontován systém Stag 4 a po ujetí cca 20 000 km mi rapidně stoupla spotřeba lpg (OII, 1,6 MPI, r.v. 2007, combi), na plnou nádrž ujedu cca 480km, což je 15% nárust oproti počátků ježdění při namontování systému ( v provozu 1,5roku).
Po absolvování servisu bylo provedeno:
1.diagnostika OK
2.načtení nové mapy
3. vyčištění vstřikování
Bohužel nic nepomohlo ( dle technika je ze strany lpg vše v pořádku)a bylo mi doporučeno jako další krok provést výměnu svíček a pokud nepomůže ani to, tak jít po trase benzínu.
Prosím o radu jak mám pokračovat dále.
Druhý dotaz,
mám vadný přenos množstvý lpg(hladinoměr) na palubní desce. Po načerpání lpg mi ukazuje plnou nádrž, ale po ujetí např. 100km mi skočí do červeného políčka, takže nemám žádnou kontrolu množstvý lpg v nádrži.Po opětovné výměně "hladinoměru" na nádrži problém přetrvává.
Děkuji za odpověď
Jány.
26.8.2013 14:34:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: spotřeba LPG
Dobrý den. Neexistuje univerzální rada na problém zvýšené spotřeby Vašeho vozidla bez podrobné diagnostiky. Pokud je montážní firma našim partnerem, mohou nás požádat o vzdálenou a podrobnou SW diagnostiku pro určení pravděpodobných příčin. Pak můžeme navrhnout případná řešení. Hladinoměr je obyčejný potenciometr ze kterého se snímá odpor 0-90 Ohmů podle vychýlení páky plováku. Ten může být jen zaseklý, špatně připojený nebo nesprávně zvolený v programu LPG. Ing.Pataky - technik