Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - LPG Hyundai

2.9.2013 17:57:55
Jméno: Mirek Předmět: LPG Hyundai
Dobrý den mám osobní zkušenost z podpálenými výfukovými ventily H. Tucson zařízení LPG Stag 4 + flaschlube +vse.cca po 80tkm na lpg se mi rozsvítila kontrolka check a motor jel ve volnoběhu na 3 válce v servisu mi změřily tlaky a zjistily chybu na druhém válci-následovala oprava hlavy a výměna všech výfukových ventilů-sací byly ok dle tvrzení mechanika co dělal opravu hlavy flaschlube může teoreticky chránit sací ventily ale ty výfukové ne protože ty setiny gramu co jsou tam rozprášeny se při výfuku spálí.. tak nevím co je na tom pravdy. Jinak Hyundai zrušil přestavby na dříve nabízené skladové motorizace .Teď se nabízí jen pro motorizaci 1,4 a i u této už to musí být zadáno do výroby -prý je tam již z výroby k tomu uzpůsobená hlava motoru(dle prodejce Hyundai Hodonín).Nedávno jsem se na to ptal na tomto fóru p.Patakyho co o tomto zrušení přestaveb jako dodavatelé souprav LPG pro Hyundai ví ale odkázal mě na Hyundai.bylo by férová říct na rovinu že se zjistily nějaké problémy u motorů Hyundai bez úprav a proto se to stoplo ale chápu že to tady tak nemůže být napsáno....
2.9.2013 19:10:16
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG Hyundai

Dobrý den. Podle našich informací nebyly provedeny žádné odborné znalecké posudky které by stoprocentně potvrdili podpálení ventilů výlučně vlivem instalace zařízení LPG. K podpálení ventilů dochází i u vozidel bez přestavby LPG. Nota-bene, když už máte najeto přes 80tis. km. Firma Hyundai má plné právo omezit výběr typů motorů do kterých přestavbu povolí. Jsou totiž nositeli záruky a tak se snaží minimalizovat případné náklady na záruční servis. Na druhé straně se v průběhu přibližně 3 let namontovalo cca 3000 vozidel Hyundai různých typů a evidence poškozených ventilů se řádově počítá na-do desítky. I při aplikaci ochrany přístřikem benzínu a externí ochranou VAP Saver s VSE je provoz vozidla na LPG ekonomický.Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací