3.9.2013 22:03:04
Jméno:
Standa Předmět:
RoomsterDobrý den,
mám asi 10 dní přestavbu na systém od Lovata, vozidlo Škoda Roomster 1,6 16V. Četl jsem, že spotřeba by se měla zvýšit cca o 10-15%. Měl jsem spotřebu benzínu kolem 6,5-7 l. Po dvojím natankování jsem měl spotřebu poprvé 10 l ( přičítal jsem to kolům na střeše vozidla) ale po druhé (již bez kol) jsem se dostal na 9,5l, což mi řijde dost. Chtěl jsem zeptat, zda se by bylo vhodné to řešit se servisem hned či počkat na první záruční kontrola po 2.500 km. Vzhledem ke skutečnosti, že se vše řeší přes počítač vozidla, nepředpokládám, že se to nějak srovná. Děkuji
4.9.2013 7:20:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RoomsterDobrý den. Doporučuji vyčkat do první kontroly po namontování. Tato kontrola je důležitá zejména pro nastavení tlaku v reduktoru. Pryžová část reduktoru (membrána) mění své mechanické vlastnosti (roztažnost, elastičnost atd.) vlivem prvního kontaktu s LPG. Pak se tyto vlastnosti ustálí. Podle zkušeností se toho dosáhne právě kolem 2500 km na plyn. Po donastavení tlaku v reduktoru doporučuji provést novou autokalibraci a upravit mapu vstřikování podle korekcí OBD. Ing.Pataky - technik