9.9.2013 17:22:45
Jméno:
Radek Předmět:
Návod k obsluzeDobrý den, před dvěma týdny jsem koupil Škodu Felicia 1,3 mpi 55 kw z roku 1999. Je to moje první lpg a nevím jak se s ním zachází, můžete prosím poradit základní ovládání a co ty diody znamenají, případně odkázat kde to najít? K vozu žádné další dokuemnty nemám, TP mi ještě neposlali.
Prodejce mi jen řekl že se to přepne samo. Je tam přepínač a vedle červená a žlutá kontrolka, dále jsou další diody (myslel jsem že jsou to indikátory paliva), které nikdy nesvítí. Teď po asi 150 km se motor při lpg dusí a nejede to, na benzín to jede celkem normálně, i když se mi jednou stalo po celodenním stání že to trochu zachcípalo i na benzín. LPG jsem dotankoval a je ho plná nádrž.
10.9.2013 10:26:58
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Návod k obsluzeDobrý den. Stále nevím jaké zařízení a zejména systém je ve vašem vozidle. Firma BRC má několik systémů. Proto berte mé vysvětlení informativně. Obecně platí, že na přepínačích jsou dvě LED diody. Jedna indikuje provoz na plyn a druhá na benzín. Automat se chová tak, že dioda LPG změní barvu na oranžovou pro dosžení teploty vody a otáček pro přepnutí. (cca 40°C a 1600 ot/min. Po přepnutí na plyn se tato barva změní na zelenou a červená (benzín) zhasne. Další diody (3 nebo 4 /zelené/) indikují stav nádrže. Svítí-li čtyři, znamená to plnou nádrž. Postupně pohasínají ve 3/4, 1/2, 1/4 a rezerva.Ing.Pataky - technik