1.10.2013 8:23:55
Jméno:
Martin Valčík Předmět:
studené starty Dobrý den, mám Ford Focus 1.8 16V 85kw přestavěný na LPG a při studených startech otáčky při prvních pár šlápnutí na plyn nejdříve spadnou (při tom se auto roztřepe a má velkou tendenci zdechat - někdy i zdechne) a až s prodlevou třeba i 2 vteřiny otáčky vyletí nahoru..je to nepříjemné když někde spěchám a nemůžu vyjet bez toho abych s tím minutu nebojoval, do té doby, než se to přepne na plyn - od přepnutí na plyn je to všechno v klidu - ve videu na konci cca 55. vteřina..teplý starty bez problému..napadl mě palivový filtr, již ho mám v kufru, ale moc bych to na něj neviděl. Dočetl jsem se, že by to mohlo mít souvislost i právě s LPG, protože na diagnostice ford, žádná chyba není. Mám systém Landi Renzo Omegas, mohli byste mi alespoň nastřelit, co myslíte, že by to mohlo být? Mockrát děkuji, Valčík
moje video video chování auta:
http://www.youtube.com/watch?v=lg_2GxGOKlw
1.10.2013 8:34:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studené starty Dobrý den. Domívám se, že by mohli být ujeté korekce na LPG. To by vysvětlovalo ty starty. Bez úplné diagnostiky je to pouze můj dohad. Pokud byla přestavba provedena zde v ČR, obraťte se na montážní firmu. Pokud je Vaše vozidlo s LPG dovezeno ze zahraničí, patrně bude řídící jednotka zablokována. Některé se dají odblokovat, některé ne. V tom případě se musí koupit nová ŘJ a naprogramovat. Můžete se objednat na opravu u nás u ved. provozu pana Kůse. Viz. kontakty. Ing.Pataky - technik