Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Olej

8.11.2013 17:09:50
Jméno: Ondrej Předmět: Olej
Děkuji za odpověď, ale bohužel mi neodpovídáte na to, na co jsem se ptal. Já se neptal, co za systém montujete, ale jestli je obecně normální, že po přestavbě LPG se motor "čistí" a olej je špinavější a jestli se po nájezdu nějakého množství kilometrů po montáži doporučuje výměna oleje. Předem děkuji za odpověď na otázku.
8.11.2013 20:50:16
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Olej
Naopak, můj dotaz na použitý systém je zcela oprávněný. Velice záleží na zařízení a možností jeho nastavení parametrů. Záleží i na použitých komponentech. V ČR je kvalita LPG proměnlivá, ostatně jako u benzínu i nafty. Záleží na kvalitě filtru kapalné i plynné fáze, instalaci zařízení, aby nedocházelo ke zvýšené teplotě LPG cca nad 50°C, kdy se LPG kondenzuje a vytváří mazlavou olejovitou kapalinu. Tyto nečistoty pak ovlivňují chod a spalování směsi. Pokud je LPG čisté, tak se naopak, režim výměny oleje prodlužuje. Shrnuto: kvalitní zařízení, které je schopné existující nečistoty eliminovat, správně dávkovat plyn při použití kvalitních vstřikovačů a odborně naladěném programu podle korekcí OBD, k znečištění oleje dochází minimálně, nebo vůbec. S pozdravem Ing.Pataky – technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací