Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Dotaz

21.1.2011 21:33:13
Jméno: Šmolík Předmět: Dotaz
Dobrý den. Už mám druhé auto na LPG a mohu všem vřele doporučit. Žádné starosti,jen příjemné ježdění. Ovšem chtěl jsem se zeptat. Ročně najezdím asi 60tis km a na jaře budu kupovat nové auto. Vypadá to zatím na Yetiho 1.2 dvojité turbo,pokud tedy do něho půjde plyn a jestli ano tak za kolik? Pokud ne pak bych volil Renault Fluence 1.6 16V,do kterého určitě plyn půjde a tady se také ptám na cenu. Ještě jedna otázka. Nevyjde nyní plyn levněji z klasické střední bomby (znamenalo by to při každém tankování šroubovat bombu),než u čerpacích stanic? Zdá se mi totiž,že už ten náš stát je hrozně nenažraný a 18Kč litr,je už dost. Poslední otázka. Je uvalena na LPG spotřební daň a jestli ano,tak kolik? Děkuji za případné odpověďi. S pozdravem Šmolík
24.1.2011 13:16:45
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den pane Šmolík.Yeti 1.2 nemá žádné dvojité turbo, ale má tzv. přímé vstřikování TSI (vstřikovače benzínu jsou v hlavách válců). Na tyto motory ještě nemáme soupravu. Přestavba vozidla Renault Fluence 1.6 81 kW by neměla být žádným problémem. Přestavba stojí 28.500 Kč včetně DPH. Myšlenka provozu vozidla na klasickou bombu je zcela scestná a nepřípustná. 10-ti kg bomba obsahuje 18 litrů LPG a stojí 320 Kč. Tzn. 1 l za 17,80 . Při tankování do nádrže je cena LPG 17,60. Z hlediska bezpečnosti, nikdy nebylo a není povoleno používat klasickou přenosnou nádrž (bombu) pro pohon vozidel. Spotřební daň na 1 litr LPG je 2,21 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací