8.12.2013 14:51:43
Jméno:
Karel Předmět:
Hyundai I30, 1,6 CVVTDobrý den, vlastním poslední model Hyundai I30 kombi 2013, 1,6 CVVT, s originální přestabou na LPG (BRC) se zárukou od výrobce. Před tím, než budu kontaktovat servisní odd. tak bych se chtěl zeptat na váš názor na můj současný "problém". Vůz jsem kupoval nový a nyní má najeto 24tis od letošního března. V současné době jsem zaregistroval problém v automatickém přepnutí na LPG po studeném startu. Tento problém začal s prvními nočními mrazy. Ve chvíli, kdy se přepne na LPG, tak motor ztrácí výkon a při nízkých otáčkách či křižovatce chcípne. Jakmile dojde k dostatečnému prohřátí a motor se přepne na LPG, tak je potom vše bez problému. Zkoušel jsem po studeném startu vypnout plyn manuálně a zapnout jej až po cca 10km, kdy byl motor ohřátý na běžnou teplotu. V tomto momentě došlo ihned k přepnutí na LPG, ale motor opět ztratí na cca 2 vteřiny částečně výkon a začne na cca 10 vteřin blikat kontrolka motoru, po uběhnutí zmíněných 2 vteřin vše naběhne jak má a motor již poté běží na LPG bez problému. Prosím o odpověď v čem by mohl být problém. Děkuji Karel
10.12.2013 8:10:47
Jméno:
Karel Předmět:
RE: Hyundai I30, 1,6 CVVTZabýváme se zař.BRC již 20 let, tak odpovím...systém je nutno po 2000km seřídit a správně nastavit, ne tak jak to dělají v Hyundai,kde se na to"podívají,mechanici co mají 2 dny praxe ze školení,následně se provede další kontrolní nastavení po 10 tisíc(H.-je nemá),pak systém funguje bez problémů,ve Vašem případě jde zřejmě o špatné nastavení(souběhy paliv,dynamické seřízení,případná výměna filtrů a okamžité nastavení tlaku a seřízení systému,najděte si spolehlivý servis BRC, ne prodejce...AutoGas Barták sro