Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Lovato smart/OBD

16.1.2014 19:34:00
Jméno: Vaněk Předmět: Lovato smart/OBD
Dobrý den, mám Ford Mondeo 2,0 107kW r.v. 2008. Nechal jsem si namontovat LPG Lovato Easy Fast Smart...Původně jsem chtěl Lovato OBD II, ale nešikovně jsme se domluvili a je z toho pouze Smart. Jaký pro mě, jako uživatele, bude rozdíl v jízdních vlastnostech při Smartu oproti OBD II. Poznám to např. při plně naloženém autě, v prudkých kopcích... Bylo by OBD II šetrnější k motoru? Mám nyní nastaven přívstřik benzínu ve vysokých otáčkách i přimazávání VAP-SAVER. Nebo jde nastavit Smart stejně kvalitně jako když OBD II provádí korekce? V čem je hlavní rozdíl těchto systémů? Jde dodatečně předělat Smart na OBD II? Nebo to je nesmysl? Děkuji
17.1.2014 9:41:11
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Lovato smart/OBD
Dobrý den pane Vaňku, systém OBD spolupracuje přes konektor OBD s benzínovou řídící jednotkou a na základě krátkodobých korekcí benzínové řídící jednotky dokáže korigovat odchylky od základní mapy tak, aby LPG systém pracoval vždy v optimálním režimu. Pokud bude systém bez OBD dobře nastaven při jízdě nepoznáte žádný rozdíl. Dodatečné předělání LOVATO EASY FAST SMART na LOVATO OBD II by vyžadovalo minimálně výměnu kabeláže, řídící jednotky a filtru plynné fáze.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací