Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Kolísání otáček při startu

29.1.2014 20:25:09
Jméno: omarisko Předmět: Kolísání otáček při startu
Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali mohlo LPG způsobit to, že mi vozidlo po celonočním stání bez nastartuje, ale když se rozjedu, tak vozidlo poskakuje a občas nevhodně chcípne...srovná se to asi po minutě jízdy. Pokud motor nechám nějakou minutu běžet nebo to protůruju (k nelibosti sousedů), tak se ten problém minimalizuje. Startuju samozřejmě na benzín. Druhý dotaz se týká vysoké spotřeby motorového oleje.zhruba po 2000 km musím dolít cca 1 litr. Mám Citroen C4, 1.6 VTi (2009). Mám systém Laváto. Nemám zde tzv. přímaz jelikož mi bylo řečeno, že by to bylo nadbytečné (u mého vozu). Prosím o názor, zda ten chybějící přímaz nemůže za některé z výše uvedených trampot. Systém byl montován u Plynomontu v Olomouci, ale teď už jsem jej ve Vaši partnerské síti nenašel. Rád bych zajel na revizi plynu- koho mi prosím na olomoucku doporučíte. Děkuji Teriaki
31.1.2014 9:43:33
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Kolísání otáček při startu
Dobrý den pane Teriaki, základem, aby vozidlo jelo dobře na LPG, je bezchybná funkce na benzín. Spotřeba motorového oleje je příliš vysoká a svědčí o tom, že technický stav motoru není vpořádku. Je potřeba zjistit a odstranit příčinu vysoké spotřeby motorového oleje. To také zřejmě způsobuje potíže při startování. Co se týče otázky přímazu – dnešní systémy umožňují také ochranu ventilů přístřikem benzínu. O tom, zda je u vozidla ochrana ventilů potřeba a jaký systém ochrany se případně použije rozhoduje firma, která LPG montuje. Vhodného partnera najdete na našich webových stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/partnerska-sit/ .

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací