Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - dotaz

20.2.2014 23:44:41
Jméno: Ondřej Malík Předmět: dotaz
Dobrý den měl bych dotaz k lpg Landi RENZO Omegas, které bylo montováno v roce 2004. Vlastním audi a4 1.8 t a chci se zeptat jaké vstřiky lze dát. a jestli jsou vstřiky univerzální a pak se pro daný tip motoru seřizují a nebo pro každý motor jsou vstřiky jiné. Dále mě zajíme jestli pro tento motor je automatický seřízená řídící jednotka lpg aby to vstřikovalo zároveň i benzin a tak tedy se mi průmerná spotřeba zvyšuje, neboť poznávám že mi benzín mizí např. po ujetých 200 km na lpg. A taky mě zajímá jestli toto nastavení lze smazat, tedy aby jelo auto pokud mám přeplé na lpg, jelo jen na lpg. A jaký by to v tomto připadě mělo důsledek na životnost např. vstřikovačů benzínu.Děkuji Malík
21.2.2014 13:59:41
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: dotaz
Dobrý den pane Malíku, každý výrobce LPG zařízení používá některé vstřikovače, které je možné nastavit v programu řídící jednotky. Konkrétně u LANDI RENZA je možné nastavit až 5 typů vstřikovačů např. Matrix, Keihin AEB…Proto doporučuji navštívit odborný servis, kde zjistí, jaký typ vstřikovačů je instalován ve vozidle. Samozřejmě správný typ vstřikovače resp. velikost trysek musí odpovídat výkonu motoru. Co se týče spotřeby benzínu nepíšete, kdy bylo Vaše vozidlo servisováno případně zda se projevují nebo projevovaly nějaké závady při jízdě na plyn. Některé programy v řídících jednotkách umožňují nastavit různé strategie pro odstranění některých chyb např. krátkodobé přepnutí do benzínu v režimu cut-off, aby se zabránilo nadměrnému poklesu otáček či zhasnutí motoru a samozřejmě u novějších řídících jednotek potažmo novějších verzí programu lze přístřik benzínu nastavit. Jaké nastavení má Vaše řídící jednotka zjistí také jen odborný servis. Pokud byste se chtěl objednat na servis u nás volejte p. Kůse tel: 602178440 nebo můžete využít služeb některého partnera uvedeného na našich webových stránkách v sekci partnersá síť.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací