29.5.2014 13:10:58
Jméno:
Masáro Předmět:
řídící jednotkaDobrý den,chtěl bych se svěřit se svým problémem a zároveň poprosit o radu.Mám C-Maxe 1,8 / 92 kw Flexifuel,
tudíž motor z výroby stavěný na E85.Mám tam také v Německu dodělávané LPG.Při natankování čistého E85-hrůza,špatný start i na 4 pokus,kolísavé otáčky.V souvislosti s tímto provoz na LPG není také optimální.Motor při dojíždění ke křižovatce,dobržďování chcípá.Dotankoval jsem tedy čistý N95 a problémy se startem se zlepšily-také diagnostika nic neukázala.Akorát problémy s provozem na LPG přetrvávají.(i u zahřátého motoru) Mám tam jednotku Landi LSI-NSI, nejde načíst,údajně je to nějaký hybryd,který v republice nikdo nepřečte(pouze Německo,Itálie).Můžete my prosím sdělit Váš názor co s tím?A ještě se chci zeptat jestli je nutné přimázávání,jestliže sedla ventilů by měla být z výroby odolnější,vzhledem k označení Flexifuel.
Děkuji za odpověď.
29.5.2014 14:12:26
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: řídící jednotkaDobrý den pane Masáro, motory Ford FlexiFuel mají ventilová sedla z odolnějšího materiálu a prvky palivové soustavy jsou vyrobeny z materiálů, které lépe odolávají agresivnějšímu alkoholu. Proto díky odolnějšímu materiálu ventilů a sedel není potřeba při přestavbě na LPG použít aditivum na jejich ochranu. Pro vyřešení Vašeho problému s LPG bude nutné se spojit s řídící jednotkou LPG a zkontrolovat případně seřídit LPG systém. U vozidel dovezených ze zahraničí s namontovaným LPG se nezřídka stává, že řídící jednotka je zablokovaná a bez znalosti kódu se nelze s ní spojit. Pokud by jste mohl udělat foto řídící jednotky tak, aby bylo čitelné označení jednotky a poslal mě foto mailem (na technik@autogascentrum.cz), pokusil bych se zjistit zda bychom se mohli s řídící jednotkou spojit případně ji odblokovat.