Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Dovolená

27.6.2014 7:41:07
Jméno: Michal Předmět: Dovolená
Dobrý den.. Mán Citroen xara piccaso s namontovaným systemem Stag 300 a střiky Waltec,reduktor Tomasuto od vašeho partnera již 2 roky. Na plyn najeto 50 000km zatím bez problému. Nyní po cestě na dovolenou do Dubrovníku se mně na dálnici stalo,že palubní počítač zahlásil poruchu a auto okamžitě jelo s minimálním výkonem a zvukem jako traktor.i. při přepnutí na benzín se nic nezměnil.po dálnici jsem jel max 50 km/h a každý kopeček na dvojku. Asi po 30min.se najednou auto rozjelo naprosto normálně. Po hodimě jízdy na benzín jsem přepnul opět na lpg . Asi 300km bylo vše v pořádku,ale poté se porucha opakovala a já jel po dálnici opět max 40-50km/h.i na benzín. Byl jsem zoufalý ,tak jsem zastavil a bezmocně zíral do motoru.Po nastartování motor šel úplně normálně.Dál jsem již přepínání lpg nepokoušel.Dojel jsem naprosto normálně až pod Dubrovník Mám dotaz, může jednotka Stag ovlivnit i řídící jednotku benzínovou a mám zkusit lpg,nebo to již nepokoušet,jezdit pouze na benzín a v Praze jít do servisu Pro úplost uvádím ,že auto bylo před dovolenou kontrolováno v lpg servisu.
27.6.2014 16:00:41
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Dovolená
Dobrý den pane Michale, vzhledem k tomu, že chyba přetvrvávala i po přepnutí na benzín, bych usuzoval na to, že chyba bude v benzínové části (špatný kontakt, zkrat, vadné čidlo ....). Funkce LPG jednotky spočívá v řízení LPG systému a současně simuluje pro benzínovou řídící jednotku běžný provoz odpojených benzínových vstřikovačů. Pro určení zda závadu způsobuje LPG systém je potřeba provést diagnostiku vozidla a diagnostiku LPG systému. V případě že budete chtít problém vyřešit navštivte nás nebo některého z našich partenrů.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací