6.7.2014 15:43:20
Jméno:
Ladislav Předmět:
problém s LPGDobrý den.chtěl bych se zeptat.Mám Felicii 1,3 mpi r.v.97 nechal jsem si ji před lety předělat na LPG.Až na občasné problémy s přepnutím v zimě vše šlapalo jak má,ale poslední dobou se mi časo stává že při přepnutí na LPG mi to nejede,motor se dusí a pokud nepřepnu na benzin tak to chcípne.Mám tam brc.Přepne mi to na plyn u 2000 otáček.Občas pomohlo když jsem během jízdy vypl klíček zapalování,nechal kousek popojet a zapl,poté hned přeplo na LPG bez problémů.Když jsem byl v servisu tak jak na potvoru to přepínalo bez problémů.Mechanik říkal že byly lehce zaoxidované kontakty.Není problém třeba v měmbráně-mohu si ji vyměnit sám nebo to spíš nechat na servis?
7.7.2014 10:09:30
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: problém s LPGDobrý den, vzhledem k tomu, že ve Vašem vozidle je možné použít pro přestavbu jak jednobodový nasávaný systém, tak i sekvenční vstřikovaný systém a z Vašeho dotazu není zřejmé, který systém ve vozidle máte, předpokládáme, že se bude jednat o systém nasávaný jednobodový. Jednou z příčin takovéhoto chování může být i membrána v reduktoru. Doporučuji proto kontrolu LPG systému v odborném servisu a též případnou výměnu membrány v reduktoru svěřit odbornému servisu neboť po výměně membrány je nutné seřídit systém na analyzátoru výfukových plynů.