Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Hyundai

3.9.2014 21:11:19
Jméno: Šindelář Předmět: Hyundai
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je potřeba do nových motorů 1,4 CVVT u vozů Hyundyi I30 a Kia Ceed, které maji úpravu pro LPG od výrobce (ventily, sedla...) domontovávat ještě přimazávání a nebo naštelovávat přístřik benzinu. Pokud ano, tak co je pro vůz lepší z těchto dvou věcí, nebo jestli je nutné obojí-
Děkuji
4.9.2014 15:16:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai
Dobrý den, jestliže výrobce deklaruje že motor má úpravu pro provoz na LPG pak dle mého názoru není potřeba další ochrana ventilů. Doporučuji konzultovat s prodejcem.
4.9.2014 15:47:06
Jméno: Šindelář Předmět: RE: RE: Hyundai
Všichni prodejci Hyundai řeší přimazávání buď benzinem a nebo olejem. Dokonce jeden nechává přistřikovat benzin 1:20 střikům plynu, což už ztrácí výhodu LPG kvůli úspoře. Dnes jsem sehnal jednoho prodejce, kterej při přepnutí na plyn benzin nepřistřikuje vůbec-konečně někdo:-) Sice nechává přimazávat ventily olejem, ale to mi přijde mnohem levnější na provoz. Udává 3/4 litru na 6000-8000km. Kvůli záruce ale budu muset jednu z těchto variant podstoupit. Je přimazávání ventilů olejem lepší varianta než přistřikování benzinu z hlediska šetření motoru?
5.9.2014 8:53:39
Jméno: Nohel Předmět: RE: RE: RE: Hyundai
mam KIA Cee'd SW od Agrotec Hustopece a prodejce mi rikal, ze kazdy 10 vstrik je benzin na promazavani a chlazeni, coz je tedy asi tak 0.7l benzinu na 100km. Uvidim, jak bude benzin ubyvat, zatim mam najeto jen 200km :-). System je LOVATO, typ neuveden.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací