Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Hlučnost plnícího ventili.

24.9.2014 3:24:01
Jméno: Ivan Bazika Předmět: Hlučnost plnícího ventili.
Dobrý den.
Od prvního plnení LPG se potýkám s hlučností plnícího ventilu. Ventil, dle plnicího tlaku na pumpě, nepříjemně hlučí. Vybruje v něm zřejmě kulička,či perko. Ventil jsem vyměnil a první tři tankování bylo neuvěřitelné ticho a pa začaly nanovo vybrace a dle vydávaného zvuku jsou ješte intenzivnější. Není závada v seřízení druhého ventilu u samotné nádrže? Děkuji za případnou odpověď. I.B.
24.9.2014 7:58:05
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hlučnost plnícího ventili.
Dobrý den, hluk při plněná nádrže může vydávat jak plnící přípojka, tak i multiventil v nádrži. Je třeba poslechem lokalizovat při plnění odkud zvuk vychází. Pokud zvuk vychází z prostoru od nádrže je třeba se zaměřit na multiventil, zkontrolovat jeho činnost a případně vyměnit. Tento multiventil se nijak neseřizuje.
25.9.2014 11:55:25
Jméno: Ivan Bazika Předmět: RE: RE: Hlučnost plnícího ventili.
Děkuji za odpověď. Zvuk vychází z ventilu v nárazníku. Jsem jemný mechanik a tak jsem u staršího ventilu dělal různé (nepoškozující)úpravy s různým dopadem. Nakonec zakoupi novej, ale se stejným výsledkem. ...Třeba na to přijdu. :-)

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací