29.9.2014 18:28:30
Jméno:
jirka Předmět:
startovaniDobrý den mám namontován Stag 3000 ve škoda octavia 2.0 85kw a mám problém se startovanim studeného motoru, když je venku pod 15 stupňů není problém, ale když je více stupňů motor naskočí a hned chcípne třeba i třikrát po sobě a když naskočí tak se pri rozjezdu dusí než se přepne na plyn pak je vše ok. Na plynu mám najeto 65000km. Děkuji za odpověď.
30.9.2014 8:41:42
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: startovaniDobrý den, tento problém většinou působí nesprávná bohatost směsi LPG. Zjednodušeně to lze vysvětlit tak, že ŘJ benzínu si stále myslí, že jede na benzín. V případě bohaté nebo chudé směsi LPG se snaží korigovat složení směsi na základě signálů od lambda sondy. Protože starty jsou vždy na benzín motor dostává vlivem provedených korekcí nesprávnou směs benzínu a proto dochází ke kolísání otáček případně chcípání do té doby, než dojde k přepnutí na LPG. V takovém případě je potřeba znovu seřídit LPG systém ve všech režimech. Před seřízením by bylo dobré najet nějaké km na benzín, aby se srovnala benzínová mapa. Dále je třeba zjistit, proč je složení směsi LPG jiné – zkontrolovat funkci vstřikovačů, reduktoru….. Opravu bych v každém případě svěřil odborné firmě, která zjistí pravou příčinu závady.
10.10.2014 15:55:45
Jméno:
Vašek Š Předmět:
RE: startovaniMěl jsem podobný problém, na vinně byl netěsný reduktor, který přetlakovou hadičkou pouštěl do motoru plyn, i když měl jet jen na benzín. Toto lze v lpg servisu ověřit za pár vteřin...