3.10.2014 14:17:52
Jméno:
Honza Předmět:
problémy po výměně nádrže na plynDobrý den, moc bych prosil o radu.
Nedávno mi byla v jednom nejmenovaném servisu měněna nádrž na plyn. Do té doby provoz po několik let naprosto bez problému. Od momentu co jsem po výměně nádrže vyjel ze servisu, tak se vyskytly problémy. Jakmile je v nádrži cca méně než polovina plynu, tak to nechce jet, nejde to do otáček, zřejmě jde plynu do motoru málo. Ještě jednou podotýkám, že byla měněna pouze nádrž, do zbytku zařízení nebylo zasahováno. Když jsem se s tímto problémem vrátil do daného servisu, nevěděli si s tím rady a tvrdili že to není normální a že to není možné, že do předku nezasahovali a že v tom co měnili vzadu jsou si jistí, že nemůže být žádný problém a jediné co udělali bylo, že zvýšili tlak na reduktoru, ale problém to nevyřešilo, jak se zase dostala 40 litrová nádrž tak nějak pod 20, 15 litrů, nechce to jet, jde to tak do 3000 otáček, dál už ne. Když tímto způsobm na plyn jedu, tak se mi pokaždé rozsvítí kontrolka motoru, takže ho tam jde opravdu zřejmě málo. Na benzín to jede úplně normálně. Zajímavé taky je, že vždy po nastartování to takový 1 až 2 kilometry jede, jakoby se ta soustava nějak naplnila, než toho tam začne následně jít málo, nevím, nejsem odborník a než s tím pojedu někam do jiného servisu, rád bych se zaptal, jestli někdo nevíte, co by s tím mohlo být, nechal bych si to reklamovat u těch, co to dělali, kdybych věděl, kde je problém. Takhle když si s tím neví rady, tak to je těžké. Jinak měli to napíchlé na diagnostice a všechno uplně v normálu, nebylo nic zjistitelné. A aby napíchli nějak tu řídící jednotku nebo co to tvrdili, tak na to prý nemají software. Prostě hloupá výměna nádrže a ještě tam dělali elektromagnet a od té doby tyto problémy.
Budu moc rád za každou radu. Auto je peugeot 307 combi, break 1.6, 2002,
3.10.2014 19:07:53
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: problémy po výměně nádrže na plynDobrý den, zřejmě při výměně nádrže došlo k zaškrcení trubky vedoucí dopředu motoru nebo při montáži multiventilu došlo k nějaké chybě - otočená nebo spadlá nasávací hadička. Opravu by měla provést firma, která výměnu prováděla.
6.10.2014 7:32:31
Jméno:
Datel Předmět:
RE: RE: RE: problémy po výměně nádrže na plynV nádrži je určitá hladina kapalného LPG.Pro správné fungování reduktoru je třeba aby do něj šel z nádrže kapalný LPG. <br> Pokud by byla otočená(ohnutá) trubička (jak píše Ing.Procházka),chovalo by se to právě takto jak popisujete.