Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Vynechávání a cukání při jízdě na plyn.

13.10.2014 13:41:23
Jméno: Vladimír Předmět: Vynechávání a cukání při jízdě na plyn.
Dobrý den, mám problém u vozu Kia Ceed. Při jízdě na plyn motor nepravidelně cuká okolo cca 1800 ot. Při větší rychlosti a otáček to není tak hrozné. Na benzín jede normálně. Nejdříve jsem navštívil servis LPG, dali nové svíčky, seřídili systém. To nepomohlo.Měli podezření na cívky zapalování (už jsou 2 neoriginální). Tak jsem navštívil servis benzínu ale na diagnostice poruchu zapalování nenašli.
Dá se případně vadná cívka nějak zjistit?
Děkuji za radu.
14.10.2014 7:58:50
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vynechávání a cukání při jízdě na plyn.
Dobrý den, vadná cívka se nechá změřit poměrně složitým měřením osciloskopem. Závada může být jak na primární části zapalování (indukční cívce), kde může být závada na spínacím prvku nebo může být zkratované primární vinutí zapalovací cívky. Závada na sekundární části zapalování se měří za pomoci vysokonapěťových snímacích kleští a osciloskopu. Ale závada může výt způsobena i jinou příčinou.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací