Diskuzní fórum LPG/CNG - Chevrolet Orlando 1.8, KL1Y, r. 2013
25.11.2014 12:23:06
Jméno:
Šárka Předmět:
Chevrolet Orlando 1.8, KL1Y, r. 2013Dobrý den, od r. 2013 mám nainstalovaný systém BRC. Při první jízdě dne a prvním přepnutí na plyn dochází k několika sekundové prodlevě, kdy auto netahá plyn, musím podřadit až o 2 rychlosti, poté se auto rozjede, ale svítí nebo bliká kontrolka "motor" a "protiskluz". Po vypnutí motoru a opětovném nastartování již kontrolky nesvítí. Toto se děje pouze u první jízdy dne a prvního přepnutí na plyn, tedy když je motor studený. V průběhu dalších jízd dne už je vše zatím bez problémů. Na diagnostikách zatím nic nezjištěno. Prosím o názor, děkuji.
27.11.2014 13:06:27
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Chevrolet Orlando 1.8, KL1Y, r. 2013Dobrý den, i ve Vašem případě musím konstatovat, že je potřeba provést diagnostiku LPG systému a na základě jejího výsledku provést nastavení případně opatření na odstranění tohoto stavu. V úvahu přichází celá řada příčin a vyjmenovávat je nemá význam. Aby se podařilo zdiagnostikovat systém v době, kdy problém nastává, bude možná nutné ponechat vozidlo v servisu do druhého dne.
27.11.2014 13:48:07
Jméno:
Vašek Předmět:
RE: Chevrolet Orlando 1.8, KL1Y, r. 2013Zdravím, měl jsem podobný problém a jeho příčina byla ve špatné lambda sondě, zejména bych si zkontroloval zda o ní ví benzínová jednotka. Měl jsem systém BRC zapojený tak, že signál z lambda sondy šel nejprve do plynové jednotky a ta to posílala (spíš neposílala) do benzínové jednotky
Přidat záznam