3.12.2014 11:16:33
Jméno:
Pepa Předmět:
nastaveni STAG premiumDobrý den, mám Renaulta Megane III r.v. 2010 motor 1.6 110 koní. LPG Stag 300 premium.V této době mi na vozidle odešel jeden vstřikovač a je vyměněna celá lišta. Chci se vás zeptat na váš názor . Když mi mechanik dělal nastavení a diagnostiku LPG tak říkal , že není mít potřeba zapnutou kontrolu systému OBD a tak jí vypnul. Děkuju
4.12.2014 10:34:35
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: nastaveni STAG premiumSystém S TAG 300 pracuje ve vozidlech spolehlivě i bez připojení k OBD vozidla. Na druhou stranu pokud je zařízení i vozidlo vybaveno funkcí OBD je škoda ji nevyužít, protože toto spojení umožňuje nepřetržitou kontrolu nad přesným nastavením plynového vstřikování monitorováním dlouhodobých a krátkodobých korekcí směsi benzínové jednotky. Na případné odchylky od základní korekční mapy způsobené např. rozdílnou kvalitou či složením LPG, nebo částečným zanesením filtru plynné fáze apod., reaguje plynová jednotka korekcí svého nastavení tak, aby plynový systém vždy pracoval v optimálním režimu, tedy aby byl shodný s charakteristikou benzínové řídící jednotky.