30.1.2015 19:09:47 Jméno: Josef Předmět: Xsara Picasso 1,6 16V Dobrý den, měl bych dotaz ohledně zástavby LPG do Xsara Picasso r.v. 2008 1,6 16V. Zajímalo by mě jestli je tento motor vhodný nebo jestli s ním bývají problémy. Vím že z hlediska zástavby LPG má Picasso docela složitou elektriku a tak bych byl nerad místo na silnici stále v servisu. Je potřeba přimazávání ventilů? Jaké jsou nejlepší použít plynové vstřikovače? Zajímá mě to hlavně z hlediska opravy vstřikovačů. Některé se dají opravit relativně za"malé peníze" a některé ne. Zkušenosti s LPG mám 15 let, ale svého Formana nemůžu srovnávat s Picassem. Děkuji Vám za odpověď
2.2.2015 10:28:37 Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Xsara Picasso 1,6 16V Dobrý den, S přestavbou těchto vozidel máme zkušenosti a se „složitější“ elektronikou si dokážeme poradit. U některých těchto vozidel při provozu na LPG dochází k fiktivnímu odečtu stavu benzínu v nádrži. Toto se odstraní instalací emulátoru hladiny benzínu. V každém případě doporučuji ochranu ventilů a ventilových sedel některým ze způsobů uvedených na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Vstřikovače u námi dodávaných systémů lze vyčistit, případně repasovat. Další informace Vám rádi poskytneme na tel.: 602420268.