5.2.2015 22:01:31
Jméno:
Jaroslav Předmět:
Přímaz ventilů elektronickyDobrý den, mám namontované LPG STAG 300 ISA 2 ve vozidle Opel Zafira A 1,8, 125 PS včetně mechanického podtlakového přimazávání ventilů Flash Lube. Měl jsem nyní po 2 letech od montáže zájem o elektronický systém, ale v servisu mi řekli, že elektronický systém je elektronický pouze v otevírání přímazu ventilů a následně vše zase běží na principu podtlaku a tudíž to nemá cenu montovat, nehledě prý na to, že je to poruchové. Je to opravdu tak? Děkuji za vysvětlení a navržení vhodného systému a přibližné ceny, rád si k Vám zajedu. Montováno u AGC Stráž u Domažlice. Děkuji za odpověď.
6.2.2015 8:09:20
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Přímaz ventilů elektronickyDobrý den, podtlakový systém dávkuje, jakmile je podtlak v sacím potrubí, tedy i při provozu na benzín. Dávkování se seřizuje mechanicky šroubkem a dávka je pak stále stejný počet kapek za minutu bez ohledu na zatížení motoru. Oproti tomu elektronický systém dávkuje jen při provozu na plyn a dávkuje v závislosti na objemu motoru a na vstřikovacích časech plynu, tedy dle zatížení motoru. V naší nabídce máme špičkové elektronické programovatelné dávkovací zařízení Valve protector od německého výrobce, které dlouhodobě bezporuchově vyzkoušeno na náročném německém trhu. V nabídce máme celou řadu elektronických dávkovacích systémů od jednoduchých jednobodových systémů „light“ , které jsou vhodné pro atmosférické motory a motory valvetronic, valvematic, až po sekvenční systémy, kdy je aditivum dávkováno přímo do jednotlivé větve sání nebo do přívodu za plynový vstřikovač. Tlakové systémy je možné, na rozdíl od kapajících a „light“, použít i u přeplňovaných motorů. Tento systém má elektronickou signalizaci stavu aditiva a je možné ho zapojit tak, aby v případě spotřebování aditiva v nádobce odpojil LPG systém do doby, než bude aditivum znovu doplněno. Další informace k elektronickým dávkovacím systémům jsou uvedeny na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Pro doporučení konkrétního systému mě prosím kontaktujte telefonicky na tel: 602420268.