18.2.2011 17:32:58
Jméno:
Ondřej Šusta Předmět:
STAG 4 problémVážený pane inženýre. Nechal jsem si u Vás přestavět na provoz LPG vozidlo Hyundai Getz 1.3. S montáží a celkovým přístupe firmy jsem maximálně spokojen. Nicméně se vyskytnul jeden problém při provozu a to, že se rozsvěcí kontrolka check engine při provozu na LPG. V současné době mám najeto cca 1500km po instalaci. Tuto chybu se mi podařilo odstranit a cca na 200 km se neobjevila, ale teď opět svítí. Při provozu na benzín kontrolka nesvítila vůbec. Může být tato chyba způsobena zařízením STAG 4, nebo je potřeba hledat chybu jinde? Děkuji
18.2.2011 19:23:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: STAG 4 problémDobrý den pane Šusta. Občas se u nových montáží stává (do první prohlídky), že než se pryžové části (membrány) v reduktoru tzv. „usadí“ tedy přizpůsobí se prvnímu kontaktu s plynem dojde k poklesu tlaku. (guma se zvláční a natáhne) Z tohoto důvodu trváme na dodržení první servisní kontroly po cca 2-3 –tis km. Tato prohlídka a donastavení tlaku je bezplatná. Poklesem tlaku dochází k ochuzení směsi kterou řídící jednotka benzínu přes lambda sondu vyhodnotí jako sporadickou chybu a rozsvítí kontrolku Check-Engine. V tomto případě je nutno se na první kontrolu objednat okamžitě a nečekat na dojetí již zmíněných 3000 km. S pozdravem Ing.Pataky - technik