Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - černá tekutina z výfuku

21.2.2015 14:28:04
Jméno: Tomáš Předmět: černá tekutina z výfuku
Dobrý den, 3 roky mám představbu LPG ve Fiatu Stilo 1,6 16V a v poslední době začínám pozorovat, že z výfuku mi vytéká černá tekutina, Vypadá to jako voda s nějakým karbonem nebo podobnými usazeninami ze spalování. Hlavně když po startu stojím na místě, tak po chvíli je pod výfukem černý flek. Z výfuku ale nejde žádný černý kouř, auto nijak nečadí. Při delší jízdě a zahřádí vozidla to už tak znatelné není. Kapalina v nádobce na chlazení se nijak zvlášť nevytrácí, občas tedy trošku doleju, ale to dělám už od samotné přestavby na LPG. Problémy s výkonem motoru nepozoruji. Mám tam i přimazávání ventilů FlashLube a občas auto protáhnu i normálně na benzín. Dokážete mi poradit, zda se může jednat o závadu na motoru, nebo je výskyt takové tekutiny z výfuku v pohodě? Děkuji.
23.2.2015 10:12:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: černá tekutina z výfuku
Dobrý den, při spalování LPG vzniká kromě kysličníku uhličitého i značné množství vodních par, které kondenzují ve výfuku zvláště v chladném období. Při spalování benzínu mimo jiné vznikají i karbonové usazeniny, které mohou být smývány kondenzovanou vodou.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací