12.3.2015 9:41:49
Jméno:
Andrea Vůjtěchová Předmět:
kontrolka motoru a přimazáváníDobrý den,mám vůz Mitsubishi ASX 1.6 MIVEC přestavěný na LPG hned při koupi vozu. Mám teď najeto cca 43tis km a začala se mi objevovat kontrolka motoru. Čím je to způsobeno? Byla jsem s tím v servisu, provedli diagnostiku a po týdnu mi vůz předali, že je zcela v pořádku. Ale ještě týž den se mi kontrolka opět rozsvítila. Projela jsem auto na benzín, poté zhasla. Toto se opakuje, co s tím? Dále mám dotaz ohledně přimazávání. Hodně o tom čtu na fórech, ale vzhledem k tomu, že tomu moc nerozumím, tak nevím, jaký si z toho mám udělat závěr. Doporučili byste mi ho dodatečně domontovat, není již pozdě? Prosím o radu. Díky moc A.V.
12.3.2015 12:54:48
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: kontrolka motoru a přimazáváníDobrý den, jednou z možností, kdy se kontrolka motoru rozsvěcuje, je nesprávné složení spalované směsi (směs je příliš bohatá nebo naopak chudá). Pravou příčinu lze zjistit diagnostikou a pokud je tomu opravdu tak, je nutné provést pečlivé nastavení LPG systému ve všech jízdních režimech. Standardně se u vozidel Mitsubishi pro ochranu ventilů používá přístřik benzínu, který se nastavuje v řídící jednotce LPG. Samozřejmě že lze tento přístřik benzínu vypnout a ochranu ventilů zajistit instalací kvalitního zařízení Valve Protector pro přesné dávkování ní aditiva v závislosti na jeho zatížení. Bližší informace k ochraně ventilů můžete nalézt na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Pokud je vozidlo v záruce doporučuji otázku změny konzultovat s prodejcem.