12.3.2015 13:36:25
Jméno:
Andrea Vůjtěchová Předmět:
Mitsubishi ASX 1.6 MIVECDěkuji za předchozí odpověď. Auto mám ještě více než rok v záruce,tak bych se chtěla zeptat, zda případné seřízení kvůli chudé/bohaté lze požadovat v rámci záruky. V servisu říkali něco o nekvalitním plynu, tudíž bez záruky. Ale v tom případě nevím, kde bych měla už tankovat. Tankuji u stejných ČS (dodavatel plynu Tomegas, Hunsgas či Kralupol) a nikdy s plynem nebyl problém až teď. Také se mi 2x stalo (před a po servisu), že auto v okamžiku přepnutí na LPG začlo na chvilku lehce škubat a jako by ztratilo výkon. Pak již vše OK,jen kontrolka. Měla jsem teď týden auto v servisu s tímto problémem a jak to tak vypadá, tak stejně nic nevyřešili. Nerada bych byla bez auta zas tak dlouho a k ničemu. Tak nevím, jestli mám tu kontrolku nechat být - několik jízd nesvítí, pár ano a po projetí na benzín-teď celkem često :( ,zhasne. Teď jsem nově natankovala,tak uvidím,jak se auto bude chovat. Jinak dle Vaší informace tedy ochranu ventilů řešit nebudu. Já jen, že někde psali, že přístřík benzínu řeší jen chlazení ne ochranu ventilů. Auto bylo nové, tak bych nerada něco podcenila. Děkuji za pomoc.
12.3.2015 14:39:49
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Mitsubishi ASX 1.6 MIVECDobrý den, správné složení směsi je základem spolehlivého a dlouhodobého fungování LPG systému. Pokud je směs příliš chudá značně vzrůstá teplota ve spalovacím prostoru a to může při dlouhodobějším provozování způsobit „podpálení“ ventilů. Na vašem místě bych kontaktoval servis a vyžadoval bych sdělení příčiny rozsvícení kontrolky motoru. Pokud by se jednalo o složení směsi, požadoval bych seřízení. Na tomto fóru nelze posuzovat kvalitu plynu od jednotlivých dodavatelů, příslušná je ČOI.