7.7.2015 12:45:38
Jméno:
Tom z Hané Předmět:
Přepnutí na LPGDobrý den, prosím o radu. Mám Ford Galaxy 2.3 r.v.2001 (přestavba na lpg 2008). Poslední dobou (2 měsíce) mi auto často a nepravidelně nechce přepnout z benzínu na lpg. Ráno, když startuji na benzín, tak si to po zahřátí přepne na lpg samo. Problém nastane většinou za tepla v létě, když zastavím někde na chvíli (motor je plně zahřátý a než vypnu motor, tak to jede na plyn). Po té když chci nastartovat, tak začne pípat a signalizovat přepínač, že se systém na plyn nepřepnul a jedu tak na benzín. Když to chci přepnout manuálně, tak mi to neumožní. Přepnout na plyn se mi někdy podaří, když jedu z kopce na neutrál při volných otáčkách a když manuálně přepnu, pak se chytne, ale to až po min.5-7 minutách. Minulý týden se mi stalo, že při provozu na lpg mi to při volné jízdě najednou samo přeplo na benzín. A jak na naschvál, když s tím přijedu do servisu, tak to funguje v pořádku. Nemůže být problém v napájení systému nebo slabé baterii? Nebo jestli (ne)tankuji špatné LPG? Kabely jsem procházel. Svíčky jsou měsíc nové a nic se nezlepšilo. Kabely ke svíčkám a cívka vloni nové. Děkuji předem.
8.7.2015 13:43:50
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Přepnutí na LPGDobrý den.
Bohužel podle vašeho popisu mě jednoznačně nenapadá, v čem by mohla být příčina. Závada může být jak v napájení, ale může i vypnout nějaký důležitý signál (přelomený kabel). Bude nezbytné nechat auto v servisu, aby ho zkoušeli s diagnostikou, dokud se závada neprojeví.