2.8.2015 14:41:25
Jméno:
Pajinos Předmět:
Pípání po nastartováníZdravím,
dnes mi po nastartování (a pak v průběhu jízdy při manuálním přepnutí na plyn) čtyřikrát rychle zapípala skříňka LPG (stejně intenzivně blikala i kontrolka) a auto nechtělo přepnout na plyn. Když jsem však zaparkoval a zkusil to znovu, už to píplo jen jednou a kontrolka neblikala tak rychle.
Jedná se o připomínku kontroly nebo o vadu v systému (to jsem se dočetl na internetu)? Auto mám Hyundai Lantra 1.6 16V (r.v. 1999, r.p. 2007 v Autogas Centru Strakonice, výrobcem by mělo být Stako podle záruky, co jsem dostal k příloze k TP). Naposledy jsem tankoval v pátek, takže na suchu nejsem (při tom pípá skříňka pomaleji a kontrolka svítí červeně).
Je pravda, že jsem trochu zaspal kontroly (poslední ještě starý majitel v roce 2012). Za dva roky mám měnit tlakovou nádobu, tak jsem to chtěl vzít jedním vrzem. Zítra mám cestu za mechanikem, který to zařízení montoval, tak ať vím, co mu říct a jestli si s sebou rovnou vzít i peníze (na kontrole jsem ještě nebyl tak nevím). Děkuji za odpověď.
6.8.2015 22:31:21
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Pípání po nastartováníDobrý den.
STAKO vyrábí jen nádrže, takže podle vašeho popisu bohužel nepoznám co je ve vozidle za zařízení. Ale obecně pokud auto nepřepne a několikrát zapípá, signalizuje to nějakou závadu na systému. Servisní interval signalizuje většinou jedno pípnutí a to buď hned po nastartování, nebo naopak po chcípnutí motoru. Pokud se pípání opakuje, doporučuji navštívit odbornou dílnu, aby provedli diagnostiku systému.