Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - špatný provoz na benzín

4.8.2015 9:31:50
Jméno: Novák Předmět: špatný provoz na benzín
Dobrý den,potřebuji radu mám Citroen Evasion 2.0 16v (motor RFV - XU10J4R) před 2 roky (již 1 měsíc po záruce) namontováno LPG STAG4 s podtlakovým přímazem. S autem po 1,5 roce bezproblémového provozu provozu nastali velké problémy než se přišlo na to že je chyba v korekcích řídící jednotky. Každé ráno nešlo pořádně nastartovat na benzín ,když už chytlo motor neměl výkon ,kuckal a z výfuku byl cítit nespálený benzín.Jak se trochu motor ohřál a přepl na LPG vše běželo naprosto v pořádku. Po X různých radách a neuspěšných výměn všeho možného v různých servisech jsem navštívil plynaře ,auto napíchl a řekl že to je v korekcích.Po restartu benzínové řídící jednotky ,na benzín ukázkově nastartoval. Po uspěšném nastavení jsem odcestoval domů a najezdil tak 120Km,ale dlouho jsem se neradoval problém se vrátil opět. Takže teď musím před každým startem vytáhnout kabel od baterky počkat 5 minut a v pohodě na benzín nastartuju. Setkali jste se s tímto problémem ? Děkuji za odpověď
6.8.2015 22:40:57
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: špatný provoz na benzín
Dobrý den pane Nováku.
Domnívám se, že u vašeho vozidla bude problém v nesprávném dávkování LPG. Benzínová jednotka si dokáže korekci upravit, aby auto v plynu šlapalo tak jak má, ale pak nestartuje na benzín. Bude třeba provést důkladné seřízení plynové jednotky. Problém by mohl být také v nesprávné funkci jednoho za vstřikovačů. Doporučuji nejprve provést kontrolu vstřikovačů a pak seřízení LPG systému.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací