3.9.2015 8:11:14
Jméno:
Radek Šišma Předmět:
nesepne se pohon na lpgDobrý den.
Mám R.Scenic 1997 1,6 66kW 8V s lpg BRC směšovač do sání.Systém byl namontován vaší firmou asi v r.2000 předchozím majitelem.Přepínání na lpg mám 3.polohovým kolébkovým přepínačem(benzin,automat nad 2000 ot.,plyn).Normálně po nastartování by měla svítit červená dioda paliva benzinu,po přepnutí na lpg zeleně a diody(4)ukazatelu nádrže.
Teď nesvítí nic,jen při otočení klíčku na startování diody jen probliknou a dál nesvítí.Přepínač nereaguje a jedu pouze na benzin.Hlavní pojistku na + a všechny dostupné konektory prostříknuté Konektorem,proud tam jde,ale někde něco ho nepustí dál a nepřepne na lpg.Mám podezření na řídící jednotku plynu,nebo 2 černé krabičky hned pod ní(asi relátka).Všechny konektory docvaknuty.
Dá se tato závada diagnostikovat v běžném lpg servisu(k vám to mám moc daleko)popřípadě jsou k sehnání ještě náhr.díly na tak starý systém BRC?Pokud ano,věděl by jste přibližnou cenu ND?Jednotky,relé?
Nádrž mám ještě na 2 roky,pak jde auto do šrotu,jestli se nerozpadne dřív.
Děkuji,s pozdravem RŠ
3.9.2015 13:18:52
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: nesepne se pohon na lpgDobrý den.
Závada může být, jak v řídící jednotce, tak ve vlastním přepínači. Kolíbkových třípolohovích přepínačů bylo několik druhů. Potřeboval bych vědět, jaké tam máte přesně zařízení, abych mohl říci, zda máme náhradní díly. Doporučuji mi poslat nějaké foto zařízení na email kral@autogascentrum.cz a pak vyřešíme, kdo by vám pomohl ve vaší blízkosti.