25.9.2015 13:28:57
Jméno:
Lukáš Předmět:
Prapodivný chod na LPGDobrý den. V mé Audia A6, 2.4, 125kw, r.v. 2002 mám namontovaný systém Lovato, sekvenční vstřikování a to 1 rok.Problém s chodem na LPG začal vcelku brzo a to po ujetí cca 2000km a trvá do teď.Problémem je permanentně svítící kontrolka závady motoru a nepravidelný chod válců, respektivě vypadávání válce č. 1 a to jen v chodu na LPG. Po několika kilometrech ježdění na benzín kontrolka zhasne, motor se přestane klepat a auto jede bez problémů. Přepnu na LPG a po několika ujetých km se kontrolka opět rozsvítí a cítím vibrace motoru. Při překročení rychlosti 120km/h kontrolka začne blikat a motor se začne velmi třást a to do té doby, než snížím rychlost pod 100km/h a nebo přepnu na benzín a auto jede zase jako drak,když se lidově vyjádřím. Také se mě stalo, že mě LPG přestalo fungovat úplně. Údajně vadná LPG ŘJ. Po výměně ŘJ LPG fungovalo asi tak jak jsem již popsal. Svíčky nové na doporučení firmy co LPG montovala. Kabely ke svíčkám nové. Cívka ok. Firma stále tvrdí jedno a to samé a to, že problém je v autě a především válec č. 1 je ko, nebo-li nemá dostatečnou kompresi. Komprese jsem si nechal změřit a u všech válců jsou v normě. Tudíž, nemůžu si pomoci, ale nejspíše si ze mě montážní firma dělá dobrý den. Už opravdu nevím co mám dělat či kam, na koho se obrátit. Do toho začalo kouřit z motoru s doprovázeným zápachem. Vadné gufera,vačky a tešnění pod víkem ventilů. Títmto se Vás chci zeptat, zda chod motoru na LPG mohl způsobit poškození vaček, gufer, těsnění a vlastně, co vše může chod motoru na LPG poškodit? Myslím tím poškodit motor. Dále, jak mám postupovat či co dělat v případě permanentích problémů s chodem na LPG a zda je možné, že najednou přestane fungovat ŘJ LPG? Tímto vším nabývám dojmu, že LPG mě přineslo jen škodu než užitek. Jen jezdím po servisech a plynařema. Jeden říká "je to plynem" a druhý naopak. Děkuji za případnou odpověď.
27.9.2015 10:47:48
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Prapodivný chod na LPGDobrý den.
Je hodně těžké reagovat na váš dotaz. Nemyslím si, že by LPG mohlo poškodit motor za 2000km. Určitě musím podotknout, že LPG je na zapalování několikrát citlivější než benzín. To, že v benzínu je vše OK neznamená, že na LPG vozidlo pojede bez problémů. Podle vašeho popisu nezapaluje daný válec. Může na to mít vliv jak o malinko horší komprese, tak některý komponent zapalovací soustavy nebo třeba vadný vstřikovač LPG. Prosím zavolejte mi na tel. 602 518 625 kvůli podrobnějším informacím o vašem vozidle.