12.11.2015 15:13:34
Jméno:
Martin Černý Předmět:
LPG do Octavia 1,2 TSIDobrý den, aktuálně jezdím s Octavií II 1,6 MPi BSE přestavěnou na LPG STAG. Jsem velmi spokojen, nicméně pomalu přichází čas generační obměny.
Chtěl bych se zeptat, jak funguje přestavba na LPG do Octavie III 1,2 TSI 77 kw? Z toho, co jsem nastudoval, jsem pochopil, že u přímovstřikových motorů se do válce mimo plynu vstřikuje také malá část benzínu. Zajímala by mě celková ekonomika takového řešení - vyplatí se vůbec taková přestavba? Odpadá potom nutnost montáže ochrany ventilů a jejich sedel?
12.11.2015 15:46:30
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: LPG do Octavia 1,2 TSIDobrý den, motory s přímým vstřikováním paliva jsou zcela jiné koncepce než motor ve Vaší Octavii II. U těchto motorů přestavěných námi dodávanými LPG systémy je třeba počítat se spotřebou benzínu cca do 20%. Ekonomika vždy záleží na projezdu kilometrů . Vzhledem k tomu, že se pro každý kód motoru každého výrobce vytváří speciální program, je sada pro přestavbu na LPG dražší a tím pádem je dražší i přestavba. S ohledem na cenu přestavby a spotřebu benzínu je návratnost delší.
Ochrana ventilů u těchto motorů není nutná.