Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Přestavba ix20 - stejný dotaz - nové zkušenosti?

9.12.2015 11:24:00
Jméno: Jan Sedláček Předmět: Přestavba ix20 - stejný dotaz - nové zkušenosti?
Pěkný den, mám stejný dotaz jako pan Tomek. ix20 jsem pořídil v prosinci 2013 bez uvažování a přípravy na LPG. Nájezd mám ale vyšší než bylo očekáváno a tak dodatečně o tom přemýšlím. V diskusích lze narazit na informace o oddolnějších komponentech hlav / ventilů použitých při požadavku na tovární "přípravu LPG". Kromě ztráty záruky mám obavu i o možné poškození komponent motoru při této dodatečné instalaci LPG a navazující problémy.
Změnila se nějak obecně situace od dotazu p. Tomka, máte nějaké nové zkušenosti či poznatky z těchto dodatečných zástaveb? Při montáži u vás či ve vašem autorizovaném servisu je v současnosti záruka zachována? Děkuji předem za odpověď. Sedláček
9.12.2015 13:42:28
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba ix20 - stejný dotaz - nové zkušenosti?
Dobrý den, to že vozidlo nemá „přípravu“ na provoz LPG není vždy důvodem pro zavrhnutí přestavby na pohon LPG. Máme vyzkoušeno u vozidel Hyundai a KIA (používají stejné motory), že pokud je provedena přestavba řádně, je pečlivě provedeno nastavení LPG systému a je použit kvalitní způsob ochrany ventilů je provoz zcela bez problémů. Inspirovali jsme se v Německu, kde při každé přestavbě na LPG používají špičkový systém aditivace ventilů Valve Protector s dávkováním sekvenčně za LPG vstřikovače. Je třeba vědět, že přístřik benzínu ať už v kombinaci s podtlakovým systémem dávkování aditiva, nemusí být z dlouhodobějšího pohledu nejekonomičtější. Funkčnost Valve Protectoru ověřil německý TÜV, který prokázal, že po nájezdu 100 tis. Km na LPG nedošlo na ventilech k žádným změnám. S ohledem na záruku doporučuji přestavbu konzultovat s Vaším prodejcem.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací