Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - S-Max 2,5 T

12.1.2016 22:08:18
Jméno: Zdeněk Bozděch Předmět: S-Max 2,5 T
Dobrý den,
vlastním vůz Ford S-Max 2,5 T (typ motoru HUWA) a na plyn jezdím už třetím rokem. Najeto cca 60 tis.
Doposud bez jakékoli závady. Pozitiva provozu na LPG jsem znal, ale až na vašem fóru jsem se dočetl, jaká rizika pro motor (ventily, vstřikovače) to může mít.
Podle technika, který mi zařízení instaloval, tento motor nemusí mít přimazávání ventilů. Ochranu benzínových vstřikovačů před vyšší teplotou, která při spalování LPG vzniká, pomocí přístřiku benzínu prý také nepotřebuje.
Vím, že u některých motorů to asi opravdu není třeba, přesto bych rád znal váš názor na tuto problematiku, konkrétně u tohoto motoru.
Ještě bych se chtěl zeptat, jaké svíčky by byly pro tento motor vhodné. Zatím jezdím na svíčkách doporučených výrobcem. Měl bych je vyměnit za ty určené pro provoz na LPG?

Děkuji Zdeněk B.
13.1.2016 14:09:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: S-Max 2,5 T
Dobrý den, u Vašeho motoru není potřeba použít ochranu ventilů. U těchto motorů jsme dosud nezaznamenali problémy s ventily. Co se svíček týká pro vozidla přestavěná na LPG doporučujeme použít svíčky určené výrobcem s jednou elektrodou.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací