Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Dotaz

1.2.2016 0:47:20
Jméno: Koblížek Miloš Předmět: Dotaz
Dobrý den, mám Opel Meriva A, r.v. 2009 s motorem 1.6 16V typ Z16XEP 77kW. Plyn jsem nechal namontovat asi ve 20000km s podtlakovým dávkováním aditiva. Nyní má auto najeto 105000km a totálně dojezdilo - zaklepané ventily (dva prasklé až do 1/3 průměru). Chtěl bych se zeptat, jestli je tento motor tak nachylný na zaklepávání ventilů, neboť v servisu, kde mi hlavu opravovali řekli, že to co ušetřím na plynu vůči benzínu, dám do opravy motoru. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli by pomohl elektronický systém dávkování aditiva Elektronic Valve Protector Klasic kit 12. Děkuji Koblížek
1.2.2016 8:11:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den, u vozidel přestavěných na LPG velice záleží a precizním seřízení směsi paliva. Pokud je směs LPG chudá hoří výrazně vyššími teplotami nežli benzín. V dlouhodobém provozu v režimu chudé směsi může dojít k poškození ventilů. Co se podtlakového dávkování aditiva týče toto funguje dobře v nižších otáčkách, kdy je dostatečný podtlak v sacím potrubí. Pokud bylo vozidlo dlouhodobě provozováno v režimu vyšších otáček (nad cca 2800 t/min) nemusela být ochrana ventilů dostatečná. Základem dlouhodobého spolehlivého fungování po přestavbě na LPG je správné seřízení dávkování směsi LPG ve všech jízdních režimech. Vámi uvedený Elektronický systém dávkování aditiva s dávkováním před plynové vstřikovače je vhodný –dávkuje aditivum v závislosti na zatížení motoru v celém rozsahu otáček. Předpokladem jeh správného fungování je dodržení všech zásad při jeho instalaci. Tyto motory přestavěné na LPG v různých modelech (Zafira, Atra, Meriva) nám jezdí bez problémů.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací