1.3.2011 14:25:20
Jméno:
Richard Předmět:
Problém s přestavbouDobrý den, koupil jsem novou Lagunu III a prodejce mi ji prodal už přestavěnou na plyn. Po zajetí motoru na benzín (cca 1700km) jsem zkusil jízdu na plyn asi 200km a protože byla soustava špatně seřízená a motor kromě plynu přisával i benzín (před koncem jízdy se rozsvítila kontrolka nádrže), tak se "utavily" svíčky. Chci se zeptat, jestli je to běžný způsob předání přestavby na LPG zákazníkovi s neseřízeným systémem, jestli po takovéto jízdě můžou kromě svíček odejít i další části motoru a jestli je normální, že za 1 svíčku si servis účtuje 1 300Kč? Děkuji za pomoc.
1.3.2011 15:23:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Problém s přestavbouDobrý den pane Richard. Přiznám se, moc Vašemu dotazu nerozumím: Pokud jste si koupil auto už s provedenou zástavbou zařízení LPG, (zástavba LPG v ČR, nebo v zahraničí?) prodejce Vás měl obeznámit se stavem zařízení LPG a s podmínkami užívání. Nechápu, proč jste poprvé přepnul na plyn až po 1700 km? Proč jste nereklamoval špatné seřízení u prodejce? K „utavení“ (??) svíček jak píšete, mohlo dojít právě špatně seřízenou řídící jednotkou plynu. Určitě není normální předání jakékoli nefunkční věci, pokud na to zákazník nebyl předem upozorněn. Svíčky podle druhu skutečně mohou stát i těch 1300 Kč. Mohu Vám doporučit některého z našich smluvních partnerů ve vašem regionu na diagnostiku a opravu závady, pokud budu vědět, jaké zařízení LPG ve vašem vozidle je. S pozdravem Ing.Pataky – technik.