Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Na LPG nedrzi volnobezne otacky

20.7.2016 23:33:41
Jméno: Jerezi Předmět: Na LPG nedrzi volnobezne otacky
Dobry den, fabia 1,2 htp 51 kW, 50000 na benzin, pak prestavba na lpg Magic 4, nyni najeto 76000. Presne po roce a 26000 km zacaly problemy s volnobehem na lpg. Auto pravidelne servisovano v aut.ser.skoda posledni servis v 70000, kde probehla vymena svicek, original, a v 72000 revize plynu po 20000 tis.. Do teto doby vse v poradku. V 75000 odesly rozvody. Vymena rozvodu opet v aut.ser.skoda. Po prevzeti jsem po cca 10 km zacal vnimat nepravidelny chod motoru pri volnobehu a kolisani pri volnobehu. Uz jsem chtel reklamovat servisu spatne serizeni. Ale. Zjistil jsem, ze se po prepnuti na benzin motor chova do cca 30 sec naprosto normalne, vyzkouseno x-krat celkem cca 400 km na benzin. Zahel jsem na revizi lpg. Mechanik napichl auto na pocitac s orig.soft. zkonroloval vstrikovace,ok,namapoval benzin,namapoval lpg a zjistil, ze lpg dava bohatsi smes, tak ji zredukoval na uroven benzinu. Motor zacal bezet pravidelne. Vyhrano? Ne. Po ujeti par kilometru opet vse zpet = pri jizde na lpg v ustalenych nizkych otackach motor sem tam trochu zavaha, pri vyrazeni z vyssich otacek otacky leti rychleji dolu a v 80 % spadnou az na 600, nekdy to motor pobere a zvedne otacky na cca 900, ale po chvili opet zavaha a zacne se dusit, az se nekdy udusi uplne. Pokud se prepne zpet na benzin, tak do 30 sec se motor chova naprosto standardne. Napada vas, co muze byt spatne? Nerozsviti se ani zadna kontrolka motoru. Plynar mi rika, ze to je svickama, ale po 6000? Nebo vadna civka. Ale proc vse funguje na benzin naprosto v poradku? Predem dekuji za radu.
21.7.2016 8:48:12
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Na LPG nedrzi volnobezne otacky
Dobrý den.
Je složité poradit, co by mohlo způsobovat vaše potíže. Je pravdou, že provoz na LPG si vyžaduje mít naprosto v pořádku zapalovací soustavu. Je také pravdou, že originál zapalovací svíčky Škoda bývají tří elektrodové, a ty ne vždy na LPG zapalují dobře. My doporučujeme svíčky s jednou elektrodou. Je třeba provést důkladnou diagnostiku co se v motoru děje, zda motor nezapaluje nebo jsou problémy způsobené chybnou směsí.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací