26.8.2016 12:14:01
Jméno:
Jirka Předmět:
Odezva/korekce vstřikovačůDobrý den, mám 3 dotazy. Vlastním Fabii 1,2 HTP 51 kW. LPG Magic 4, vstřikovače Magic Jet. Při testování vstřikovačů dva vykazovaly hodnotu cca 23,2 a třetí 25,1, což odpovídá korekci 7 %. Můj plynař mi tvrdí, že je to do korekce 25 % v pořádku. Software i tento vstřikovač vyhodnocuje jako OK. 3-válce jsou obecně hodně citlivé na jakékoliv anomálie. První dotaz: Může tato korekce způsobovat to, že při vyřazení jsou otáčky rychle dolů a někdy se motor zadrhne kolem 500 otáček a pak se chytí nebo někdy zdechne a při volnoběhu dochází ke kolísaní otáček a opět někdy motor zdechne. Druhá otázka: Mám namontovaný filtr plynné fáze Filtr plynné fáze 11-11 s výměnnou vložkou HL Propan tzn. 1 vstup a 1 výstup. Je tento filtr něčím výhodnější nebo horší oproti filtru s 1 vstupem a 3 výstupy? Třetí otázka: Přestože mám x-krát zkontrolované auto, tak mi občas vyskočí ikonka tlaku v pneumatikách společně s ESP. Pak následuje ikonka motoru s chybou směsi a přisávání vzduchu. Ani servis Škoda ani plynař nedokázali najít příčinu tohoto chování. Nenapadá Vás něco? Předem děkuji.
29.8.2016 9:07:52
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Odezva/korekce vstřikovačůDobrý den.
Protože Magic není naše zařízení, nevím přesně, co znamenají čísla, které tu píšete. Obecně LPG je třeba seřídit tak, aby se korekce co nejblíže podobali těm benzínovým. Nedokáži posoudit, zda to způsobuje zhasínání motoru. K druhému dotazu myslím, že je v podstatě jedno, který z filtrů použijete, není ve funkci žádný rozdíl. Protože jak jste již konstatoval, že tříválce jsou citlivé, tak je možné, že v nějakým režimu je skutečně hůř seřízená směs. Proto se může občas rozsvěcovat kontrolka diagnostiky motoru. Nedokáži na dálku posoudit, jestli ESP má s touto závadou něco spojeného. Je nutná důkladná diagnostika.