29.8.2016 13:55:41
Jméno:
Jirka Předmět:
LPG korekce - návaznost na dotaz 29.5.2014 9:34:53Navazuji na 29.5.2014 9:34:53 Jméno: Pavel Předmět: LPG korekce a Vaši odpověď 29.5.2014 13:45:32 Jméno: Ing. Procházka......Tankoval jsem dříve Shell Nitro + a teď tam mám obyčejný benzín. Takže by to mohlo být i tím oktanovým číslem. Pokud jsem dobře pochopil, tak to může fungovat i naopak. Pokud jedu na LPG, tak řídící jednotka benzínu neustále přebírá informace o bohatosti nebo chudosti směsi LPG. Pokud následně přepnu na benzín, tak si řídící jednotka na benzín začne dělat korekce podle toho, jak je poslední kilometry přijímala z LPG. Takže pokud třeba LPG mělo příliš chudou směs, tak řídící jednotka benzínu směs obohacuje a tím vlastně způsobuje, že se i jízda na benzín projevuje neschopností udržet volnoběžné otáčky. Všiml jsem si totiž, že po určité době jízdy cca 10 km na benzín problémy s držením volnoběžných otáček vymizí. A nebo vymizí, když ráno sednu do studeného auta a auto na benzín jede OK. Znamená to také, že můj problém spíše směřuje na špatné dávkování chudé/bohaté směsi na LPG, protože čím déle jedu na LPG tím více jsou nestabilní volnoběžné otáčky a tím déle trvá po přepnutí na benzín, aby si benzínová řj upravila korekce tak, aby vše fungovalo správně? Předem děkuji za zpětnou vazbu. Řeším tento problém již 2 měsíce a jsem z toho úplně nešťastný. Poprvé jsem přispíval do diskuze v červenci 2016 pod jménem dubes, takže moje problémy mohou možná vyřešit bezmoc mnoha lidí.
30.8.2016 7:37:51
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: LPG korekce - návaznost na dotaz 29.5.2014 9:34:53Dobrý den.
Vaše uvažování se směsí je vcelku správné. Nicméně si myslím, že ve vašem případě závada nebude jen v seřízení. Pokud je vše v pořádku a jedná se jen o horší seřízení pak po přepnutí je ŘJ schopna posunout směs během pár sekund. Doporučuji navštívit odbornou dílnu a zkontrolovat seřízení i vše ostatní.