Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Fabia II na LPG - problém s provozem na benzín

23.9.2016 10:17:58
Jméno: Jindřich Teller Předmět: Fabia II na LPG - problém s provozem na benzín
Dobrý den, mám Fabii II, najeto 210 000 km, z toho 170 000 na LPG (systém Stag). V poslední době mám problém s rozjezdem na benzín. Auto nechce jet, nereaguje na přidání plynu, cuká střílí do výfuku. Po chvíli se stav zlepšuje a po přepnutí na plyn jede auto na LPG normálně. Vloni jsem dával nové benzínové vstřiky. Diagnostika hlásí střídavě bohatou a chudou směs. Máte prosím s takovýmto problémem zkušenost, čím by mohla být závada způsobena. Děkuji.
23.9.2016 14:49:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Fabia II na LPG - problém s provozem na benzín
Dobrý den, jednou z možných příčin může být špatné seřízení LPG systému, kdy benzínová řídící jednotka provádí příslušné korekce v závislosti na složení směsi paliva, kdy pokud je směs chudá obohacuje a u bohaté ochuzuje. Při vypnutí motoru si pamatuje poslední korekce a těmi pak startuje, což může způsobovat popsané chování. Proto po každé výměně některého originálního komponentu (např. benzínových vstřikovačů, vzduchového filtru ….) doporučuji provést kontrolu nastavení LPG systému případně jeho seřízení. Pro odstranění závady je však potřeba provést diagnostiku jak LPG systému tak vozidla zejména řízení složení směsi (činnost lambda sond, katalyzátoru…).

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací