Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Nejede na LPG

1.10.2016 23:30:17
Jméno: Jiří Předmět: Nejede na LPG
Dobrý den, měl bych dotaz k nefunkčnímu LPG. Mám Renault Laguna II s LPG Stag 300. Po natankování plné nádrže jsem ujel cca 50 km a za jízdy se mi ozval zvukový signál prázdné nádrže a LED signalizace bliká rychle. Chtěl bych se tedy zeptat na možnou příčinu. Mechanický ukazatel paliva ukazuje max 1/4 možná i méně. Tento je z důvodu nedostatku místa umístěn pod vozidlem. Je možné, že se jedná o nějaké za oxidování?
A ještě bych měl jeden dotaz, na emisích mi bylo sděleno, že mám nefunkční katalyzátor. Na BA jezdím jen při startech. Občas se stane, že musím vyměnit těsnění na pístku vstřikovače. Když je vadné, tak je slyšet klepot a studený motor jakoby "kope". Je možná příčina nefunkčního katalyzátoru způsobena touto občasnou závadou.?
Děkuji za Vaši reakci.
3.10.2016 10:43:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejede na LPG
Dobrý den, zvukový signál je vydáván v případě zjištění poruchy LPG systému zejména při poklesu tlaku v systému nejčastěji z důvodu poruchy vlivem netěsnosti systému nebo že došel plyn v nádrži nebo se neotevřel některý elektroventil. Pravou příčinu je možné zjistit jen diagnostikou systému. Otázka zda může mít poškození katalyzátoru souvislost s provozem na LPG je diskutabilní neboť životnost katalyzátoru je limitována nájezdem km - neuvádíte kolik má Vaše vozidlo skutečně najeto km. Nicméně pokud se repasují plynové vstřikovače je potřeba všechny vstřikovače po repasi seřídit na zdvih, aby dávkovali stejně a bylo možné provést správné nastavení LPG systému.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací