Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - dotaz

3.3.2011 16:50:28
Jméno: Ryšavý Předmět: dotaz

Dobrý den,mám 14 dnů namtováno lpg Stag4 ve voze MB E200 u firmy Fedor v Prostějově-s přístupem a prací jsem spokojen-a mám dva dotazy.1-jaká se dá nastavit nejnižší teplota pro automatické přepnutí z benzínu na lpg 2-je nějaká možnost jak nouzově donutit systém i při studeném motoru nastartovat na lpg například při poruše benzínového čerpadla. děkuji za odpověď i za toto užitečné forum

4.3.2011 7:31:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den pane Ryšavý. Jsme rádi, že jste s prací našeho partnera s firmou pana Fedora v Prostějově spokojený. Pro automatické přepnutí lze u STAG 4 nastavit nejnižší teplotu 15°C. Na Vaši druhou otázku nerad odpovídám, protože nouzové přepnutí by mělo být skutečně jenom v případě nouze. Český zákazník ve snaze ušetřit benzín i na těch pár stovek metrů, bude odedneška přepínat hned. Co to může způsobit? Při nízké teplotě vody se do válců se dostává LPG částečně ještě v kapalné formě, a tak dochází k nedokonalému spalovaní, poškozování ventilových sedel, stěn válců, vstřikovačů plynu a v konečném důsledku i možném rozsvěcování kontrolky OBD známé jako Check-engine. Z tohoto důvodu výrobci omezili nastavení nejnižší možné teploty vody na oněch 15°C. Při této teplotě, je LPG už v plynném skupenství. Varování jsem tedy učinil zadost! Tak tedy nouzový start: Zapněte klíček zapalování, stiskněte tlačítko přepínače a podržte ho stlačený po dobu startování. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací