Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Opakované chyby "lambdasondy"

27.10.2016 20:13:18
Jméno: David Havel Předmět: Opakované chyby "lambdasondy"
Dobrý den, mám Fábii 85kw, motor AZL, systém Zavoli, najeto 205tkm, vše na LPG. Auto opakovaně hlásí všechny možné chyby lambdasondy - žádný signál, nesprávný - pomalý signál, chyba vyhřívání. Lambda dvakrát vyměněna za novou (včetně zadní LS), vždy Bosh, ale chyby se neustále opakují. Na LPG téměř každou cestu, na benzin podstatně méně, ale občas také. Emisemi jsem nicméně prošel na výbornou (náhodou byly všechny readiness kody načteny). Předpokládám proto, že chyba je jinde, než v LS, že chyba LS by se na emisích projevila. S novou sondou je vždy chvilku klid (max 1500 km), ale pak se situace opakuje. Někde na Vašich stránkách jsem zahlédl, že i toto umíte s novou diagnostiko od BOSH řešit. Mám to k vám přes 300 km, můžete mi dát prosím fundované tipy na které bych místní servis mohl navést? Odmítám pořád dokola měnit LS, když chyba musí být evidentně jinde (elektroinstalace opakovaně kontrolována), ale nerozumím tomu, proč ŘJ nezaznamená třeba chybu bohatá/chudá směs. Domnívám se, že problém by mohl být třeba ve vstřikovačích, ale to je jen teorie, měnit je pokusně si nemohu dovolit. Za každý tip podpořený praxí jsem předem vděčný. DH
31.10.2016 7:50:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opakované chyby "lambdasondy"
Dobrý den, pokud se chyba projevuje i při jízdě na benzín může být závada i v některém z dalších originálních komponent vozidla (např. některý ze senzorů...). Pro určení závady je potřeba po jejím objevení provést důkladnou diagnostiku jak vozidla, tak LPG systému.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací