11.11.2016 17:49:34
Jméno:
Landa Předmět:
Přímaz Nissan 350zDobrý den, chci předělat Nissan 350z, 3.5, 6 válců, 206kW na lpg, je na to auto vhodné, již jsem jich několik viděl, ale jde mi o výdrž ventilů apod...Přidat přímaz podtlak? Elektronický mi přijde zbytečně drahý, když jde olej na stejné místo, napadlo mě tam dát trochu větší dávkování, jezdím město a mimo město, dálnice skoro vůbec, motor točí okolo 6600 otáček, často říkají, že podtlak nemaže při rychlejší jízdě a pavouk u el. rozvodu zase nemusí mazat všude stejně, ale jak jsem uvedl, přijde mi docela velký rozdíl mezi el. a podtlak přímazem, když maže oboje za klaku sání...Myslítě, že olej dojde všude? Nebo zda dát přímaz benzínem, ale podle mě např. 0.5litru na 100 auto ani nepozná a muselo by to být např. 30procent.prosím odhad celkové ceny přestavby...Děkuji za radu
14.11.2016 8:32:33
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Přímaz Nissan 350zDobrý den, jen pro upřesnění pro „přímaz ventilů“ se nepoužívá olej, ale aditivum, které je nehořlavé. Toto aditivum nahrazuje dříve používané olovo. Aditivum ulpívá na ventilech a tvoří tlumící vrstvičku a odpařováním ventily ochlazuje. Pro spolehlivou ochranu ventilů bych doporučoval použít elektronický systém se sekvenčním dávkováním aditiva Valve Protector, který zajišťuje rovnoměrné dávkování k jednotlivým válcům.