Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - fiat 500L turbo jet lpg

21.11.2016 14:55:48
Jméno: ivosek Předmět: fiat 500L turbo jet lpg
Dobrý den, Váženy pane inženýre, je normální, že mi nebylo při prodeji nového
vozu "Fiat 500L turbojet lpg " vydána příloha k TP, osvědčení LPG a
servisní knihu LPG? Připomínám, že jsem vyše uvedené vozidlo koupil už s plynem jako nové a vyrobené v Itálii. Je mi to divné, protože u předchozích aut
jsem přílohu k TP a servisní knížku měl. Ke konci února příštího roku to bude rok od koupi a já budu muset jít na revizi a žádné tyto doklady nemám. Ještě připomenu, že jsem auto koupil v Autocentrum Dojáček v Kolbenove ul. Praha.
Děkuji za odpověď.
22.11.2016 7:38:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: fiat 500L turbo jet lpg
Dobrý den, pokud je vozidlo vybaveno alternativním pohonem LPG přímo z výroby je k vozidlu vystaven technický průkaz, kde jsou uvedeny technické údaje vozidla včetně pohonu LPG, k vozidlu je vydán manuál, a servisní kniha vozidla, kde výrobce předepsal servisní intervaly. Pokud vozidlo je již registrováno a alternativní pohon se montuje dodatečně, dochází k úpravám vozidla. Pro legalizaci takové přestavby je v rámci platné legislativy potřeba provést zápis v technickém průkazu vozidla a vystavit přílohu k technickému průkazu, kde je uvedeno, jaké LPG zařízení je do vozidla namontováno včetně homologací jednotlivých komponent, jsou zde také uvedeny údaje o změně provozní hmotnosti vozidla a počet, objem a životnost nádrží pro alternativní palivo. Servisní intervaly u dodatečně namontovaného alternativního pohonu jsou uvedeny v servisní knize alternativního pohonu.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací