7.12.2016 18:59:11
Jméno:
Vladislav M. Předmět:
Prosím o radu k LPGJsem majitelem vozu Ford Mondeo r.v. 2009, do kterého jsem si nechal namontovat LPG. Od první montáže začali problémy, kdy se rozsvítila na přístrojové desce oranžová ikona motoru. Několikrát to seřizovali,vyměnili svíčky, byla provedena diagnostika, která určila , že závada je na LPG. Zařízení LPG vyměnily za nové a problém pokračuje. V roce 2015 při TP diagnostika napsala nízká účinnost katalyzátoru. Na seřízení jsem byl již asi 12x a situace je pořád stejná. Naposledy mě chtěli vyměnit originál katalyzátor. To jsem nedovolil. Mám strach o motor ale společnost, která LPG montovala a další která kontrolovala mě ujišťují že nehrozí žádný problém. Prosí zda někdo ví, kde může být problém a co s tím.
8.12.2016 7:45:17
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Prosím o radu k LPGDobrý den, svítící oranžová kontrolka je veliký problém – u vozidla nebude možné změřit emise a nebude možné ho dále provozovat. Ve Vašem dotazu nejsou uvedeny např. takové informace jaký LPG systém ve vozidle máte, nájezdy kilometrů na benzín a na LPG…. Závada s největší pravděpodobností bude v některém originálním komponentu vozidla nebo LPG systému podílejícím se na tvorbě směsi paliva. Bez provedení diagnostiky bych jen hádal, zda se jedná o vadný katalyzátor, lambda sondu, plynový vstřikovač, řídící jednotku LPG atd.. Zavolejte nám na tel. číslo, které jsem Vám poslal mailem a po doplnění informací Vám navrhneme řešení.