Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Výměna lpg nádrže

11.1.2017 16:05:14
Jméno: Pavel Předmět: Výměna lpg nádrže
Dobrý den
vyměnil jsem si plynovou nádrž na mém autě co je za potřebí abych prošel stk.Je nutné mněnit i redukční ventil na nádrži,kdyz je odvětrávaná?Nádrž jsem si měnil sám.Je nutné to dávat někam na revizi nebo mi to udělaj na stk.je zapotřebí technický list.i když už tam nejsou volné pole na razítka.popř.kde mi vydají nový,
12.1.2017 7:29:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Výměna lpg nádrže
Dobrý den, i když nepíšete jakou plynovou nádrž jste měnil zda na LPG či na CNG budu předpokládat, že jte měnil LPG nádrž. Nádrž je osazena multiventilem, který mimo jiné funkce zabezpečuje plnění nádrže na max. 80% celkového objemu nádrže. V současné době lze používat již jen multiventily homologované dle EHK 67R-01. Pokud jste použil nádrž jiných rozměrů – průměru nebo výšky, nebude multiventil pracovat správně. Multiventil musí být vždy volen s ohledem velikost nádrže. Je dobré mít od nádrže technický list z důvodu prokázání životnosti nádrže, neboť ne u všech nádrží jsou dobře čitelné údaje na výrobním štítku nádrže (týká se zejména venkovních nádrží, které korodují). Jakmile se provede zásah do těsnosti plynového systému, a tím výměna nádrže je, musí být vždy po ukončení prací provedena zkouška těsnosti neboli revize. Výměna nádrže se zaznamenává do přílohy k technickému průkazu, kde se vyznačí změna výrobního čísla a data platnosti nádrže, případně pokud je použita nádrž jiných rozměrů nebo od jiného výrobce i změna homologace nádrže. Pokud nejsou volná pole na revize řešíme to tak, že ke stávající příloze se připne další list pro vyznačování revizí. Revizi může potvrdit jen technik, který má příslušné školení. Některé STK mají takto vyškolené techniky. S ohledem na výše uvedené doporučujeme výměnu nádrže svěřit odborné firmě, která provede všechny potřebné úkony.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací